Het c-woord (copy)

REDACTIONEEL

Het c-woord

Christine Liebrecht

Over het c-woord is inmiddels alles wel gezegd. Wat je ook leest, waar je ook kijkt, wie je ook spreekt, het is coro-voor en coro-na. Niet gek natuurlijk, want het virus houdt ons aardig in de greep. Maar de tekstprofessional zou de tekstprofessional niet zijn om hier een eigen draai aan te geven.

We bedenken nieuwe woorden: coronakapsel, coronakucher, coronaproof, coronazi. Creëren nieuwe frames. Manoeuvreren tussen onvermijdelijke clichés en pakkende boodschappen. Passend bij ‘deze tijd’. De creatieve professional. De kansen van online worden ontdekt. Welke tools er zijn, wat ze kunnen en hoe ze in te zetten voor je werk. We wisselen tips en tricks uit, organiseren spontaan webinars en trainingen, produceren instructievideo’s. Kennisdelen om elkaar verder te helpen. De coöperatieve professional. En dat alles zonder morren. Koudwatervrees? Niet voor ons. Hup, diep ademhalen en duiken maar. De competente professional.

Dit alles komt samen in het eerste digitale nummer van Tekstblad. Natuurlijk hebben we aandacht voor coronazaken, maar wel vanuit Tekstbladperspectief. Naast de infographics van Jos van den Broek, frames van Sarah Gagestein en kritische observaties van Eric Tiggeler, krijgen we een uniek inkijkje achter de coronaspeeches van Mark Rutte, bespreken we de teksten in coronamailings en vertellen tekstprofessionals hoe zij digitale middelen inzetten voor hun trainingen. Dat leren vanaf print anders werkt dan van scherm, wordt vanuit de wetenschap verder uiteengezet. Het gaat er vooral om hoe je de informatie weergeeft om die goed te laten beklijven. Dat heeft ons enorm geprikkeld voor dit eerste digitale nummer. Welk c-woord hoort hierbij? Coronafeestje?

Credit: Noun Project


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/tekstbladpremium.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Het c-woord (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/tekstbladpremium.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Het c-woord (copy)

    Volgend artikel

Nog geen abonnee?

Tekstblad verschijnt 4 keer per jaar. Word lid en ontvang meteen het volgende nummer van Tekstblad!

Ga naar de website of stuur een e-mail naar klantenservice@virtumedia.nl

Contact

Redactieadres Tekstblad, p/a Departement van Communicatie en Cognitie, Tilburg University, Postbus 90153, 5000 LE Tilburg of redactie@tekstblad.nl.

Uitgever Virtùmedia, Postbus 595, 3700 AN Zeist, 030-6920677, tekstblad@virtumedia.nl, virtumedia.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

© Tekstblad – 2023