Tooltips (copy)

SERVICE

Tooltips

Van collega-tekstschrijvers

1

Snel opmerkingen maken in Word

Wil je snel een opmerking plaatsen in een Word-document? Gebruik dan de sneltoetsen CTRL+ALT M en *poef* daar verschijnt het opmerkingenscherm. Super handig en supersnel. Behalve als je op een Mac werkt natuurlijk.

Tip van Alexander Schouten

2

Meerdere talen in één tekst?

Heb je in één document meerdere talen staan? Niets zo irritant om dan steeds de taalinstellingen te moeten wijzigen door het hele menu door te klikken. De oplossing? Zet die setting als shortcut bovenin de taakbalk.

Tip van Martijn Goudbeek

3

Snel vertalen met Google Sheets

Gebruik je Google Sheets? Dan kun je een kolom met woorden of zinnen heel snel vertalen met de =GOOGLETRANSLATE()-functie.

Tip van Emiel van Miltenburg

4

Grote bestanden versturen?

Je kunt grote bestanden zoals foto’s of een presentatie eenvoudig naar iemand versturen via wetransfer.com. Via deze site kun je tot 2GB gratis overzetten. De ontvanger krijgt dan een mail met een link om de bestanden te downloaden. Deze link is beperkt geldig.

Tip van Tefke van Dijk

5

Veilig het internet op

Werk je thuis op een Windows-pc? Gebruik dan niet langer Internet Explorer – dit is de minst veilige browser. Stap over op Edge als je werkt op Windows 10. En installeer daarnaast Firefox en Chrome. Op de website Veilig Internetten geven cybersecurityexperts tips voor veilig internetgebruik in coronatijd.

Credit browsers: Gerd Altmann/Pixabay 

Tip van Barbara Philipsen

6

Macro’s maken of uitvoeren

Als eindredacteur kom je vaak dezelfde foutjes tegen. Als je geregeld dezelfde correcties maakt in Word, kun je daar een macro voor maken. Dat is een reeks geautomatiseerde handelingen die je van tevoren ‘opneemt’. Met een knop in de werkbalk Snelle Toegang activeer je de macro en bespaar je jezelf een hoop repetitief werk. Lees hier hoe je macro maakt en uitvoert. 

Tip van Saskia van Weert


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/tekstbladpremium.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Tooltips (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/tekstbladpremium.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Tooltips (copy)

    Volgend artikel

Nog geen abonnee?

Tekstblad verschijnt 4 keer per jaar. Word lid en ontvang meteen het volgende nummer van Tekstblad!

Ga naar de website of stuur een e-mail naar klantenservice@virtumedia.nl

Contact

Redactieadres Tekstblad, p/a Departement van Communicatie en Cognitie, Tilburg University, Postbus 90153, 5000 LE Tilburg of redactie@tekstblad.nl.

Uitgever Virtùmedia, Postbus 595, 3700 AN Zeist, 030-6920677, tekstblad@virtumedia.nl, virtumedia.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

© Tekstblad – 2023